Editörün SeçtikleriEkonomi

Zamsız Bir Gün Geçmiyor! Akaryakıtta Baş Döndüren Artış: Litre Fiyatı 25.98 Liraya Çıkacak

Dolar kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Bu hafta üst üste yapılan zamların ardından bu gece yarısından itibaren motorinin litresine de 95 kuruş zam daha yapılacak.

Brent petrol ve dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Petrolün varil fiyatı 100 dolar sınırına dayandı, Türkiye’de akaryakıt fiyatları yeniden yükselişe geçti. Son dönemde peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi.

Motorine 95 Kuruş Zam

Geçtiğimiz hafta 77 kuruş ve 1 lira 7 kuruşluk zam yapılan motorinin litre fiyatının bu gece yarısından itibaren 95 kuruş daha artacağı öğrenildi. Dün 80 kuruş zam gelen benzinde ise değişiklik beklenmiyor.

Motorin Litre Fiyatı 25.98 Lira Olacak

Son zamlarla halihazırda 25 liranın üzerine çıkan motorinin litre fiyatı yeni artışla beraber İstanbul’da 25,98 lira, Ankara’da 26,07 lira ve İzmir’de ise 26,08 liraya yükselecek. Zamlı fiyatlar 25 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

İllerdeki Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul

Benzin: 21,14

Motorin: 25,03

Ankara

Benzin: 21,25

Motorin: 25,12

İzmir

Benzin: 21,25

Motorin: 25,13

Petrol Piyasasına Suudi Arabistan Ve ABD Etkisi

Petrol piyasasında Suudi Arabistan tarafından gelen arz kesintisi sinyalleri etkisini korurken, ABD stoklarının gerilediğini gösteren veriler de fiyatlamalara yön veren unsurlardan biri oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü, ham petrol stoklarının geçen hafta 5,63 milyon varil düştüğünü bildirdi. Ardından Kazakistan’dan yapılan ihracatın aylarca kesintiye uğrayabileceği haberleri geldi.