Ekonomi

TOKİ’den açıklama O illerde yaşayan vatandaşlara aylık 932 ve 1368 TL’lik ödemeler karşılığında 2+1 ve 3+1 evler satılacak!

Bir süredir ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketlerin hammadde fiyatlarına doğrudan etki etmesi, konut fiyatlarını da fahiş rakamlara ulaştırdı. Yeni dönemde kendi evinin sahibi olabilmek adına birikim yapmış olan vatandaşlar, artan konut fiyatları karşısında ev sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kaldılar. Bu noktada devreye giren TOKİ, temmuz ayı içerisinde 16 farklı ilde uygun fiyatlı konut satışı yapılacağı bilgisini kamuoyuna duyurdu.

TOKİ’den Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve hem satılık konutları hem de geliştirdiği diğer projeleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeyi başaran TOKİ, temmuz ayına ilişkin yeni duyurusunu yayınladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ilerleyen günlerde toplamda 16 ilde 2+1 ve 3+1 konutların satışa çıkarılacağı bilgisi kaydedildi.

TOKİ tarafından yapılan resmî açıklamaya göre ilgili satılık konutlara yüzde 12 ve yüzde 20 olmak üzere iki farklı orandan birini kullanarak peşinat ödemesi yapılabilecek. Taksit ödemeleri 932 TL ile 1.368 TL aralığında değişiklik gösterecek.

TOKİ Hangi İllerde Konut Satışı Yapacak?

TOKİ tarafından yapılmış olan resmî açıklamaya göre temmuz ayı içerisinde şu illerde konut satışı gerçekleştirilecek:

  • Ankara, Kırıkkale, Bursa, Karaman, Denizli, Hatay, Elazığ, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Kütahya, Van, Sakarya, Trabzon, Siirt, Sivas.

En Yüksek ve En Düşük Konut Fiyatları Belli Oldu!

TOKİ’nin temmuz ayı konut satışı duyurusu ile birlikte kurum tarafından satışa çıkarılacak olan 3+1 konutlar için belirlenmiş olan en düşük ve en yüksek fiyatlar şu şekilde bildirildi:

  • En yüksek fiyat: 588.040,60 TL
  • En düşük fiyat: 505.567,56 TL