Kamu

TBMM KPSS 60 puanla memur alımı yapıyor: Başvurular başladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) en az KPSS 60 puanı olanlar arasından memur alımı gerçekleştirecek. Arşivlerde görevlendirmek üzere yapılacak olan alımlar için ise başvurular başladı. Peki, son başvuru tarihi ne zaman? TBMM bünyesinde çalışmak için başvuru şartları nelerdir?

TBMM sınavla personel alımı yapacak. KPSS en az 60 puana sahip adaylar içerisinden kadroya seçilenler yazılı ve sözlü sınav yöntemi ile belirlenecek. İlanda belirtilen başvuru şartlarını sağlayanlar 19 Nisan 2021 ile 3 Mayıs tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

ARANAN ŞARTLAR

Sınava başvuruda bulunacak adayların; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları, gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular,19.04.2021 – 03.05.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belgenin bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden ikb.sinav@tbmm.gov.tr mail adresine gönderecek olup belge ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

TBMM tarafından verilen ilana ulaşmak için tıklayınız.