Gündemİzmir Haberleri

Tam kapanma sürecinde İzmir’de denetimler sıkılaştı! 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda tam kapanma kararından sonra İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge göndererek 17 günlük sokağa çıkma yasağını bildirdi. 17 günlük tam kapanma süreci dün başlamasının ardından İzmir’de sokağa çıkma yasağının ilk gününde polisler bir çok yerde uygulama noktası oluşturdu.

YOĞUN ARAÇ TRAFİĞİ OLUŞTU

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğun caddelerde araçları tek tek durdurup, sürücülerin izin belgelerini kontrol etti. Yeşildere Caddesi’nde oluşturulan uygulama noktasında polis ekiplerinin trafiği tek şeride düşürmesi sebebiyle yoğun araç trafiği oluştu.

“BU KISITLAMAYI TATİL GİBİ GÖRMESİNLER”

Gerçekleşen trafik uygulamasında izin belgeleri kontrol edilen vatandaşlardan Yücel Çölgezen, “Trafik sabah biraz yoğundu ama şimdi biraz seyreldi. Tam kapanma yerinde bir uygulama keşke daha önce yapılsaydı. Vatandaşlarımız kurallara riayet etsin, evlerinde kalsın diyorum” diye konuştu.

Uygulamada belgesi kontrol edilen sağlık çalışanı Volkan Çoban ise “Umarım halkımız kurallara sıkı sıkıya uyar ve bizim de yükümüz hafifler. Tam kapanmanın ardından da bayramı, tam bir bayram havasında geçiririz inşallah. Trafikte pek bir yoğunluk yok gibi ama ana arterlerde denetimden dolayı yoğunluk olabilir. Bu kısıtlamaları lütfen tatil gibi görmesin halkımız. Yazlık bölgelere giden vatandaşlarımız da oldu, lütfen kurallara uyalım ki bu mutasyonlu virüs de çok fazla yayılmasın. İnşallah güzel bir bayram geçiririz. Sonra da eski günlerimize döneriz inşallah” açıklamasında bulundu.
Tam kapanma süreci boyunca polis ekiplerinin uygulama ve denetimlerinin kent genelinde süreceği öğrenildi.