Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika zam geldi! Sigaraya paket başına okkalı zam geldi: İşte güncel sigara fiyatları

Sigara tiryakilerine bu sabah kötü bir haber duyuruldu. Paket başına sigara fiyatlarına zam yapıldığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak sigara fiyatlarına son zamanlarda sık sık zam gelmeye devam ettiği belirtilerek Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar önemli bir açıklama yaptı. Dündar açıklamalarında PM sigara grubunda yeni bir zam yapıldığını ve bu zammın bugünden (4 Mayıs) itibaren uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

SİGARAYA 3 TL ZAM

Dündar’ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre sigaraya zam geldi. Bu noktada PM sigara grubuna 3 TL zam yapıldığı ifade edilerek sigara fiyatlarının daha da yükselmesine neden olduğu bildirildi. Tüm bunlarla beraber  yeni zamla birlikte Philip Morris (PM) grubunun en pahalı sigarası 70 TL’ye yükseldiği vurgulanarak en ucuz sigara ise 63 TL olduğu aktarıldı. Ayrıca bu fiyatlar, sigara kullanıcılarını daha fazla zorlayabileceği yorumları da zam ile beraber geldi.

1 TL İNDİRİM YAPILMIŞTI

Nisan ayında da sigara fiyatlarına zam geldiği hatırlanırken Philip Morris grubunun en pahalı sigarası 67 TL iken en ucuzu 60 TL olmuştu. Diğer sigara markalarında da benzer zam oranları görüldüğü de hatırlanırken Nisan ayındaki zamla birlikte Philip Morris, BAT, ve TT sigara gruplarının fiyatları da artmıştı. BAT sigara grubunun en pahalı sigarası 72 TL’ye yükselirken en ucuzu 56 TL’ye düştüğü de hala hatırlarda. Ancak bu zammı unutturacak yeni bir zam yapıldı.  TT sigara grubunun en pahalı sigarası ise 62 TL olurken JTİ sigara grubunda ise bir TL’lik indirim yapıldığı da hatırlanıyor.