Ekonomi

Son dakika: Tüketici Kanunu’nda düzenleme yapıldı! Evi zamanında teslim edilmeyenlere…

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Tüketici Kanunu’nda çeşitli düzenlemeler yapıldığı duyuruldu. Yapılan düzenlemelerin hem kredi ve kredi kartı kullanıcılarını hem de ön ödemeli olarak konut alan vatandaşları kapsadığı bilgisi kaydedildi. Peki, yapılan düzenlemeler ile neler değişti? Alınan kararlar tüketici lehine mi oldu?

Kredi ve Kredi Kartı Kullanıcıları Yaşadı!

Yeni hafta ile birlikte düzenlendiği duyurulan Tüketici Kanunu, bankalara kayıtlı bulunan 36 milyon kredi kartını ve doğal olarak da kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kararlara imza attı.

Tüketici Kanunu’nda yapılan nisan ayı düzenlemesine göre yeni dönemde kredi kartı ve kredi kullanımlarından ötürü oluşan borçlarını tek seferde toplu olarak ödeyen vatandaşlara, herhangi bir şart aranmaksızın sözleşmeden cayma hakkı verilecek ve bu haktan doğan imtiyazlar tanınacak. Ayrıca tüketicilere, yeni dönemde başvuru yapacakları kredi ve kredi kartı ürünleri için ek olan bir ürün satın alması zorunluluğu uygulanmayacak.

Ön Ödemeli Konut Alanların Dikkatine!

Sahibi olmak istedikleri konutun parasını peşin olarak ödeyen ancak daha sonrasın çeşitli faktörler çerçevesinde evine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlara, müjdeli haber verildi. Nisan ayında düzenlenen Tüketici Kanunu’nda, ön ödemeli olarak konut satın alan vatandaşlar da korundu.

Tüketici Kanunu düzenlemeleri kapsamında açıklanan yeni karara göre ön ödemeli konut alımı gerçekleştiren vatandaşlar için satış sözleşmesinde yer alan son teslim tarihine kadar evlerine kavuşma zorunluluğu getirildi. 48 ayı geçen teslimat sürelerinde ise ilgili firmalara konut başına 70 bin TL tutarında idari para cezası kesilmesine karar verildi.

Bildirim Şartı Kaldırıldı!

Bankaların kredi ve kredi kartı ürünleri için uygulayacakları indirim oranları için 30 gün önceden bildirim yapma zorunluluğu, Tüketici Kanunu düzenlemeleri kapsamında kaldırıldı. Bu karar ile birlikte, tüketicilerin uygun faiz oranları karşılığında hizmet kullanmaları fırsatı tanınmış oldu.