Ekonomi

Son dakika: Kredi ve kredi kartı borçları artık uykuları kaçırmayacak! İş Bankası, QNB Finansbank ve Akbank müşterilerinin borçlarını üstlenme kararı aldı!

Bankaların kredi ve kredi kartı hizmetleri, özellikle nakde sıkışık olan vatandaşların sıklık ile tercih ettikleri bankacılık hizmetlerinin başında gelmektedir. Yeni dönemde açıklanan verilere göre ise kullanıcısı olduğu kadar borçlusu da bulunan kredi kartlarının, vatandaşları sıkıntıya soktuğu gözlenmiştir. Geçen aylarda bankacılık sektörüne ilişkin yapılan bir açıklamada 36 milyon kayıtlı kredi kartı borcunun bulunduğu ve günden güne yeni borçlu kredi kartlarının sisteme eklendiği bilgisi kaydedildi.

Bankacılık sektöründe yaşanan bu olumsuz gelişmeler de gösteriyor ki kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemediği için sıkıntıya düşen hatta haciz işlemleri ile yüz yüze gelen milyonlarca ülke vatandaşı bulunmaktadır. Bu noktada vatandaşların daha fazla borçları yüzünden karanlığa gömülmelerine göz yummak istemeyen Akbank, QNB Finansbank ve Akbank, ilgili şartları sağlayan tüm müşterilerinin diğer bankalara olan borçlarını üstlenme kararı aldı. Böylelikle vatandaşların birden fazla bankaya olan borçları tek çatıda toplanacak ve bu da borcun kısmen yapılandırılmasını sağlamış olacak.

Akbank Borç Kapatma Kredisi 2022

Akbank tarafından geliştirilmiş olan borç kapatma kredisi kampanyasının faiz oranı yüzde 1,80, azami vade sayısı ise 12 ay olarak belirlendi. 20 bin TL’lik borç kapatma kredisinin geri ödemesi ise 1.909,82 TL olarak hesaplandı.

İş Bankası Borç Kapatma Kredisi 2022

İş Bankası tarafından geliştirilmiş olan borç kapatma kredisi kampanyasının faiz oranı yüzde 1,95, azami vade sayısı ise 36 ay olarak belirlendi. 20 bin TL’lik borç kapatma kredisinin geri ödemesi ise 828,14 TL olarak hesaplandı.

QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi 2022

QNB Finansbank tarafından geliştirilmiş olan borç kapatma kredisi kampanyasının faiz oranı yüzde 1,79, azami vade sayısı 36 ay olarak belirlendi. 20 bin TL’lik borç kapatma kredisinin geri ödemesi ise 803,43 TL olarak hesaplandı.