Ekonomi

SGK: SSK, BAĞ-KUR ve 4c’liler dikkat!

Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleriyle ilgili önemli bir duyuru geldi. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, SSK, BAĞ-KUR ve 4C statüsünde olan çalışanlar Kurban Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar. İşte detaylar...

Emeklilerin beklediği haber

SGK Açıkladı:

SSK, BAĞ-KUR ve 4C statüsünde olan çalışanlar Kurban Bayramı’nda ikramiye almaya hak kazanamayacaklar. Bayram ikramiyeleri sadece emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlara ödenecek.

İkramiye Detayları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı ikramiyelerine %50 zam yapıldığı belirtilmişti. Ramazan Bayramı’nda ikramiye olarak 3 bin TL ödeme gerçekleştirilmişti.

Kurban Bayramı’nda da ikramiye tutarı 3 bin TL olarak belirlendi. Emekliler ve dul/yetim aylığı alanlar bu ikramiyeden faydalanabilecek.

SGK kapsamında maaş alan maluller, iş göremezlik geliri alanlar ve kısmi gelir alanlar da hak sahibi olabilir. 2021’de emeklilere ödenen bayram ikramiyesi 1100 TL iken, 2023’te 3000 TL’ye yükseltilmişti. Dul ve yetim aylığı alanlara da ölçüme göre belirlenen ikramiye ödenmektedir.

Haciz Durumu ve Başvuru Şartları

Emekli maaşı, nafaka ve SGK borcu dışında hacze edilemez. Haczi bulunan emekli maaşı, bayram ikramiyesine de el konulamaz. Bayram ikramiyesinden faydalanmak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Maaşlarını aldıkları bankaya emekli ikramiyeleri otomatik olarak yatırılacaktır.

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, SGK’nın açıklaması SSK, BAĞ-KUR ve 4C statüsünde olan çalışanları yakından ilgilendiriyor. Ancak emekliler ve dul/yetim aylığı alanlar, beklenen ikramiyeyi alabilecekler. Haciz durumlarına dikkat eden emekliler, bayram ikramiyesinin keyfini çıkarabilirler.