EkonomiKamu

Pazardan patlıcan, domates alacaklar dikkat: Duyuru yapıldı!

Kurban Bayramı sonrasında Aydın’da kurulan semt pazarında meyve ve sebze fiyatlarında yarı yarıya düşüş yaşandığı öğrenilirken bayram öncesinde kilosu 15 TL olan patlıcanın bu hafta 2-3 liraya kadar düştüğü öğrenildi.

KİLOSU 2-3 LİRAYA DÜŞTÜ

Sebze ve meyvede bayram sonrası ucuzluğu yaşanırken, özellikle patlıcan fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşandı. Bayram öncesinde kilosu 15 liraya kadar olan patlıcan fiyatları bu hafta 2-3 liraya kadar düştü. Çeşidine göre 15 liraya kadar olan domateslerin kilosu ise 5 liraya kadar düştü.

Özellikle patlıcan fiyatlarında belirgin düşüş olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Mehmet Can İldeniz; “Fiyatlar şu an kışa göre uygun. Özellikle patlıcanda aşırı düşüş var, 2-3 liraya kadar düştü. Patlıcan şu an piyasada biraz bol, o yüzden fiyata da yansıyor. Genel olarak fiyatlar da kışa göre daha uygun tabi. Yazın ürün daha bol oluyor. Kışın ürün biraz daha geç oluyor, o yüzden fiyatları da etkiliyor. Bayramdan sonra pazarlarda hareketliliğin azaldığını da göremiyorum. Fiyatlar da önceki haftalara göre uygun” dedi.