Kamu

Kamuda Çalışacak 60 Bin Temizlik Personel Alımı Başladı! KPSS Şartı Yok: İşte Alım Yapılacak İller

İş arayanlara güzel haber Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık bünyesinde 21 ilde istihdam edilecek 60 bin temizlik personeli alımı başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 60 bin temizlik personeli alımı resmen başladı. Konuya ilişkin açıklama Bakan Özer tarafından az önce yapıldı. Özer, MEB bünyesine yapılacak 60 bin temizlik personel alımının resmen başladığını duyurdu.

Müjdeyi Erdoğan Duyurmuştu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı düzenlenmişti. Toplantı sonrasında Erdoğan açıklama yaparak okullara 60 bin personel alım müjdesini duyurmuştu.

Çalışmalar Hız Kazandı

Akşam saatlerinde ise beklenen açıklama geldi. Özer 2022 – 2023 yılı eğitim öğretim döneminden bahsederek gelecek dönem için yapılan çalışmaların hız kazandığını söyledi. Bunların yanı sıra ilk kez tüm okullara bütçe gönderildiğini ifade eden Özer, ihtiyaçları karşılamak üzere hiç kimseye muhtaç olmadan, yalnızca eğitim kalitesine odaklanıldığı bir süreç içerisine girildiğini söyledi.

60 Bin Personel Alınacak

Bakan Özer, “Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası’nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak

60 bin temizlik personeli ilanına başvurmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden başvurularını tamamlayabilirler. İşte adım adım İŞKUR başvurusu;

  • https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayın,
  • Ekranda İŞ ARAYAN kısmına giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın,
  • İş ilanı sayfasına gidin,
  • İl seçimi yaparak ARA butonuna tıklayın.
  • Son olarak ilanın başında yazan numaraya tıklayarak başvurunuzu yapın.

60 Bin Personel Alımı Hangi İllerde Yapılacak?

Alım yapılacak iller ise Tunceli, Artvin, Edirne, Bolu, Sakarya, Rize, Yozgat, Bilecik, Kahramanmaraş, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Aksaray, Rize, Aydın, Iğdır, Kırklareli, Şırnak, Bayburt, Muğla ve Sinop olarak açıklandı.