Ekonomi

Kamu bankasından işyeri kredisi kampanyası! Faiz oranları açıkladı

Halkbank taraıfndan işyeri kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kredi kampanyasının açıklamasında herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan gerçek kişilerin, ticari olmayan yatırım (kiraya vermek) amacına yönelik olarak üçüncü şahıslardan satın alacakları işyeri niteliğindeki gayrimenkullerin finansmanı için kullandırılan kredi olduğu belirtildi.

BİLİNMESİ GEREKENLER

Bu kredi kampanyası hakkında Halkbank’tan yapılan açıklamada bilinmesi gerekenler belirtildi. Bu bilinmesi gerekenler “İşyerinin ekspertiz değerinin %50’si ile sınırlı olarak kullandırılmaktadır. Maksimum kredi vadesi 120 aydır.” şeklinde ifade edildi.

ÖRNEK ÖDEME 

100 bin lira kredinin aylık 2.268,73 TL taksit tutarı ile 120 ay vade ve 525 TL tahsis ücreti ödeyerek yüzde 1,73 faiz oranı ile kullanılabileceği belirtildi. Örnek ödeme açıklamaları şöyle oluyor:

Yıllık maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamaktadır.

Toplam maliyet oranları örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

(*)Diğer Masraflar; Ekspertiz ücreti 950 TL ve ipotek tesis ücreti 214,76 TL’ dir.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dahil edilmiştir.

Hayat sigortası primi, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve kredi tutarına bağlı olarak değişmekte olup, 100.000 TL 120 ay vadeli kredi kullanan 35 yaşında erkek müşteri için bir yıllık sigorta primi 211,60 TL’ dir.

BAŞVURU 

Kredi kampanyasına başvuru yapacak olan vatandaşlar işlemlerini banka şubelerinden yapacaklardır.