Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de Eshot, Metro, İzban kullananlar dikkat: Artık İzmirim kart kullanılmayacak!

İzmir’de Eshot, İzban, tramvay, metro kullanan vatandaşlara duyuru yapıldı. İzmir’de İzmirim kart kullanarak ulaşımın yapıldığı yolculuk ile ilgili önemli duyuru yapıldı. İzmirim kart kullanan vatandaşlar artık kartları yanında olmadan mobil uygulama ile erişebileceklerini açıkladılar.

SANAL KART DEVRİ BAŞLADI

İzmir’de dijital İzmirim kart ile fiziksel kart yerine sanal kart sistemi resmen hayata geçirildi. Yolcular, fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya devam edecekken İzmirim Kart mobil uygulaması ile otobüs saatlerini öğrenmek ve kolay ulaşım planları oluşturabilecek.

1 milyon 200 bin kişinin toplu ulaşım kartı İzmirim Kart ile yolculuk yaptığı kentte, sanal kart devri başladı. Buna göre İzmirim Kart, artık herkesin cep telefonuna sığabilecek. Metrodan otobüse; vapurdan tramvaya kadar sunulan toplu ulaşım hizmetlerine, artık telefonlara indirilecek İzmirim Kart mobil uygulaması ile erişilebilecek.

BİRÇOK NOKTADA KULLANILABİLECEK

Yolcular, İzmirim Kart’ı cep telefonuna yükleme imkânına sahip olacak. QR kod ve NFC teknolojisiyle oluşturulan Dijital İzmirim Kart sadece ulaşımda değil, Doğal Yaşam Parkı’ndan BİSİM’e kadar pek çok başka noktada kullanılabilecek.

Ayrıca kart bakiyesi görülürken, sanal olarak bakiye yüklenebilecek. Öte yandan yolcular, fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya devam edecek.