İzmir Haberleri

İzmir’de 4 ilçede tefeci operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

İzmir’de, 4 ayrı ilçede vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırıp senet imzalatarak tefecilik yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik polis operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Aliağa ve Ödemiş Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon, Karşıyaka, Buca, Aliağa ve Ödemiş ilçelerinde gerçekleştirildi.

15 ve 16 Ocak tarihlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, ekonomik durumu kötü olan ve acil nakit ihtiyacı içindeki vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırarak senet imzalatan, borçlarını ödeyemeyenleri tehdit ettikleri belirlenen 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli isimler adına düzenlenmiş 11’i kullanılmış, 46 boş senet, ruhsatsız 1 tabanca, 13 uzun namlulu silah fişeği, para hesaplarının tutulduğu defter, 2 kama, 8 tapu senedi, çeşitli bankalara ait dekontlar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından 6’sı kontrol şartıyla olmak üzere toplam 7 şüpheli serbest bırakıldı.