İzmir Haberleri

İzmir'deki skandal sünnet düğününe dava açıldı!

İzmir Menderes’te 7 yaşındaki bir çocuğun sünnet düğününde yer alan görüntüler sosyal medyada olay olmuştu. Çocukların önünde dansözlerin twerk yaptığı görüntülere ilişkin açılan davada soruşturma tamamlandı.

6 KİŞİYE DAVA AÇILDI
Soruşturma sonunda babası, annesi, amcası ve videoda twerk dansı yaptığı görülen üç dansöz ile birlikte toplam 6 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında “Çocuğun Cinsel İstismarı” ve “Hayasızca Hareket” suçlarından 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“HAYASIZCA HAREKET VE CİNSEL İSTİSMAR”
İzmir Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile skandal görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasının ardından gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan 7 yaşındaki çocuğun babası F.K., annesi T.K, amcası H.K.’nin “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan, videoda görülen dansçı G.K. ile 2 dansçı arkadaşının ise “Çocuğun Cinsel İstismarı” ve “Hayasızca Hareket” suçlarından cezalandırılması istendi.

KANUN MADDESİ NE DİYOR?
Hayasızca hareketler suçu Türk Ceza Kanunu Genel Ahlaka Karşı Suçlar başlığı altında 225. Maddede “Alenen teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” şeklinde düzenlemiştir. Çocuğun Cinsel İstismarı suçlaması ise TCK md.103/1’e göre mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması halinde (basit cinsel istismar durumunda) 10 yıldan, sarkıntılık durumunda 5 yıldan az olamaz.

Bir yanıt yazın