Ekonomi

İşverene Güzel Haber! İŞKUR Bu Şartı Sağlayana Para Verecek!

Türkiye’de milyonlarca işsiz bulunuyor. TÜİK verilerine göre özellikle genç işsiz nüfusu her geçen gün artmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaş iş arıyor ancak çalışanın maliyetini düşünen işverenler personel alamıyor. Bu durumdan hem işverenin hem de iş arayanın şikayetçi olması üzerine hükümet çok önemli bir karar aldı. İşsizlik rakamlarını büyük oranda azaltacak olan kararın detayları…

İşveren 7.693 TL Alacak!

Hükümet, artan işsizlik oranları için çok önemli bir karar aldı. Tüm özel sektör kuruluşlarını yakından ilgilendiren karara göre 6 aydır iş arayan vatandaşları bünyesinde istihdam edecek olan işverenlere, prime esas kazanç üst sınırına kadar 1.025 TL -7.693 TL arasında sosyal güvenlik primi verilecek.

İşsizlik ödeneği hakkından yararlanan ve 6 aydır iş arayan adayları bünyesinde istihdam etmeleri şartıyla teşvik priminden yararlanacak olan işveren, Bu teşviki İŞKUR üzerinden alacak. 6 aylık dönemde bildirilen ortalama sigorta süresine ek olarak kalan işsizlik ödeneğinin tamamı karşılanacak.

Yapılan açıklamaya göre İşveren tarafından aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerektiği belirtildi. Destek süresi her sigortalı için 12 ay olarak belirlenirken, 18- 25 yaş arası erkek, 18 yaşından büyük kuruma kayıtlı kadın ve engelli personeller için bu süre 18 ay oldu.

Bu kapsam 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak. Genç ve kadın istihdamı için sağlanan bu destek ile işverene 54 ay prim desteği sağlanacak. İşverene  İşsizlik Sigorta Fonu’ndan İŞKUR aracılığıyla, 1.025 TL -7.693 TL arasında, 18 yaş ve üzeri kadınları istihdam eden işverene 24-54 ay, 18-29 yaş arası erkekleri istihdam edene 12-54 ay 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6-30 ay destek sağlanacak.