Gündem

İstanbul’a giden yolcu otobüsü kaza yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İstanbul’a giden yolcu otobüsü kaza yaptı. Kaza, Ankara-Niğde Otoyolu’nda meydana geldi. Otobüsün devrilmesi sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 6’sı ağır 34 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Feci kaza, saat 04.00 sıralarında Ankara-Niğde Otoyolu’nun Aksaray’a bağlı Baba Konağı mevkinde yaşandı. Alınan bilgilere göre, Kilis’ten İstanbul’a giden Hannan Samanoğlu (52) yönetimindeki 79 AF 880 plakalı Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6’SI AĞIR 34 YARALI VAR

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6’sı ağır olmak üzere 34 kişi yaralandı. Yaralılardan 19’u Aksaray’a, diğerleri ise Nevşehir ve Kırşehir’deki hastanelere kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralı yolculardan Bayram Ali Yılmaz, “Otobüs doluydu. Şoför uyudu herhalde, kaza bir anda oldu.” dedi. Kazada hayatını kaybeden 2 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürerken kazayla ile ilgili soruşturma başlatıldı.