Ekonomi

Geçim derdi yaşayanlar dikkat: Bakanlık duyurdu, başvuranlara 12 ay en az 450 TL verilecek!

Maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalara göre, ailelere destek ödemeleri yapılacak. 12 ay olarak yapılacak olan ödemeler en az 450 TL olarak gerçekleştirilecek. Ödemeyi almak isteyenler ise e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecek.

Türkiye’de dar gelirlerinin alım gücünü arttırmak için yeni adımlar atıldı. Bu kapsamda Aile destek programları oluşturuldu. Aile destek programı ile gelir durumuna göre, vatandaşlara ödeme yapılması planlanıyor. Ödemeler en az 450 TL olarak 12 ay gerçekleştirecek. Başvurular ise e-Devlet Kapısı ve sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları aracılığı ile yapılabilecek.

Düzenli yardım yapılacak

Konu hakkında daha önce NTV yayınına açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Türkiye Aile Destek Programı’ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.