Editörün SeçtikleriEkonomi

En düşük emekli maaşı alanlar dikkat! 12.500 TL müjdesi geldi: İşte emekli zammı

Emekli maaşı zammı hakkında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu doğrultuda Özgür Erdursun çok önemli açıklamalarda bulundu ve en düşük emekli maaşı için değerlendirmelerde bulundu. Özgğr Erdursun’un değerlendirmesine göre emekli maaşlarına yüzde 25 zam beklendiğini bildirildi. Eğer 10 bin lira maaş üzerinden yüzde 25 zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL seviyesine çıkabilir.

ERDURSUN’DAN ÖNEMLİ DEĞERLENDİRME

Tüm bunlarla beraber SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve memur maaşlarına yönelik zam beklentilerini değerlendirirken enflasyonun seyri önemli bir faktör olduğu paylaşıldı. Ayrıca Erdursun’un verdiği bilgilere göre, enflasyonun yüzde 30’u aşması durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 30, memur ve memur emeklileri ise yüzde 25 enflasyon farkını alabilecekleri vurgulandı.

YÜZDE 25 ZAM BEKLENTİSİ

Konu ile ilgili olarak  Erdursun açıklamalarının devamında en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseleceği beklentilerine şüpheyle yaklaştı ve böyle bir oransal artışın gerçekleşmeyeceğini ifade ederken enflasyonun yüzde 25 olarak gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25, memur ve memur emeklileri ise yüzde 20 zam alabileceklerini aktardı.

ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

Özgür Erdursun’un değerlendirmesi, emekli ve memur kesimine yönelik zam politikasının belirlenmesinde önemli bir referans niteliği taşırken bu açıklamalar doğrultusunda emeklilerin beklentileri de oldukça artıyor. Yapılan değerlendirme kapsamında enflasyonun seyri ve ekonomik koşullar, gelecek dönemde maaşlara yapılacak zamları belirlemede belirleyici olacağı bildirildi.