Editörün SeçtikleriEkonomi

Kurban Bayramı ikramiyesi için duyuruldu! O kişiler 3 bin liradan daha eksik alacak

Emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar ile diğer SGK geliri sahipleri, Kurban Bayramı’nda da ikramiye alacağı bilinirken bu bayram ikramiyesi ne kadar olacak ve kimlere verileceği de bu sefer de araştırılmaya başlandı. Bu konuda Milliyet gazetesi yazarı Cem Kılıç bazı bilgileri aktardı. Kurban Bayramı’nda emekliler ve SGK geliri alan kişilere 3 bin TL bayram ikramiyesi ödeneceği bildirildi.

KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Bayram ikramiyesinden yalnızca emekliler değil, SGK’dan gelir ve aylık alan bütün kişiler yararlanabileceği belirtilerek bunlar arasında emekliler, maluller, dul ve yetim aylığı alanlar, iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alanlar, ve iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri bulunduğu da bildirildi.

O KİŞİLER ÖDEME HAKKI KADAR ALABİLECEK

Bayram ikramiyesi emekliler için aynı olurken, dul ve yetim aylığı alanlara ödenen miktar farklılık gösterebildiği belirtilerek bu durum, özellikle bu gruplara destek sağlamak amacıyla belirlenen politikaların önemli bir yansıması olarak değerlendirilirken bu kişilere ödeme hak oranı kadar ikramiye verileceği bildirildi.

Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde çalışması bulunan ve Türkiye’den kısmi gelir ve aylık alan kişiler de bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.