GündemPolitika

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor! Kendisi açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoplu ve Mansur Yavaş’tan birinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı çıkmayacaklarını ifade etmişti. Akşener’in bu açıklamalarından sonra Ekrem İmamoğlu ‘nun Cumhurbaşkanı Adayı olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. İmamoğlu söz konusu açıklamaların ardından yeni bir açıklamada bulundu.

Merak Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarında, “Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı’nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz ‘hayır’ demeyiz.” İfadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların ardında Ekrem İmamoğlu ‘nun Cumhurbaşkanı Adayı olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

Ekrem İmamoğlu Akşener’in açıklamaları üzerine yeni bir açıklamada bulundu.

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bütün bu tartışmaların dışında bir insanım ben. Yani ne konuşulur, ne konuşulmaz, ne yazılır, ne çizilir, ne yapılır, ne yapılmaz… Hiç ilgilenmesek de her gün bir şekilde, bizi bu türbülansın içine sokma çabasında olan bir kısım var. Bir türbülans yaşatılıyor ve bizi de o türbülansın içinde tutmaya çalışıyorlar. Ben, o türbülansın, o tünelin içinde değilim ama az önceki metro tünellerinin içerisindeyim ve İstanbul’a hizmet üretmeye çalışıyorum. Ve bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Dünyanın en fazla metro üreten kenti durumuna geldik biz; sadece iki yılda. Bu başarımızı bütün ülkemiz alkışlıyor. Bizi olumsuz bir biçimde, televizyonda tartışma çabası içinde olan akıllara da tavsiye ediyorum, davet ediyorum. Açık davettir; gelsinler bir gün kendilerini 10 metro hattımızda birden gezdirelim. E biraz da onları konuşsunlar. Milletimiz, gerçek işlerle muhatap olmak istiyorlar. Onlar da şu an ürettiğimiz hizmetler. Bir de ülkemizin gerçek bir konusu var. O da yoksulluk, işsizlik, döviz artışı, bu artışın yarattığı, ülkemizdeki her vatandaşın üstüne yük bindirdiği maliyetler, kurumların üstüne yük bindirdiği maliyetler… Ekonominin gündemi varken, bu gündem dışında başka bir gündemle süreci yoğurmak isteyen insanlara alet olmayacağım. Benim gündemim İstanbul’a hizmet üretmek, Türkiye’nin gündemi de ekonomik sıkıntılar’