Kamu

Doğal gaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye’de doğal gaz kullanımı yaygınlaştı. Bu nedenle özellikle yeni taşınan vatandaşlar, doğal gaz aboneliği içi gerekli evraklar merak ediliyor.egehaber.com Peki, doğal gaz aboneliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte cevabı…

Doğalgaz abonesi olmak için gerekli belgeler, abonelik ücreti, taksit seçenekleri, abonelik gaz açtırma süreciyle ilgili adım adım anlatıma yazımızdan ulaşabilir, konu hakkındaki tüm detayları öğrenebilirsiniz.

2019 Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar önceki yıllarda olduğu gibi EPDK tarafından belirlenmiştir. egehaber.comEv sahibi olan ya da yeni bir eve kiracı olarak taşınan kişilerden doğalgaz aboneliği için evraklar talep edilmektedir. Doğalgaz aboneliği kanunlar çerçevesinde yasal olarak da üstünüze alınmalıdır.

Doğalgaz aboneliği açtırmak önemlidir. Aboneliği üstünüze aldığınızda ikametgah durumuna da belirtmiş olursunuz. Örneğin; kredi başvurularında ikametgah istendiğinde son 3 aya ait doğalgaz faturasını gösterdiğinizde ikametgah yerine geçer.

Birçok farklı şehirde ve birçok farklı doğalgaz hizmeti veren kamu ya da özel kuruluşlara yapılan başvurularda aboneliğin başlatılması için gerekli görülen birtakım belgeler vardır. Bu belgelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

Doğalgaz aboneliği için istenen evraklar en çok kiracı konumunda olan vatandaşları ilgilendirmeye devam etmektedir. egehaber.comTaşındıkları evlere doğalgaz hizmetini bağlatmak için bir an önce harekete geçmeleri gereklidir. Doğalgaz aboneliği için talep edilen belgeleri önceden hazırlamak, abonelik ve doğalgaz açtırma işlemlerini acil bir şekilde sonuçlandırmak için oldukça önemlidir. Abonelik için gerekli belgeler;

*Abone açtırmak isteyen kişiye ait nüfus cüzdanı,

*Abonelik başvurusunda bulunan kişi mülk sahibi konumundaysa, mülke ait tapunun fotokopisi,

*Abonelik açtırılacak olan binaya daha önceden doğalgaz bağlatılmış ise yapılan doğalgaz bağlantı sözleşmesi ile ilgili bağlantı nesnesi ve binada kayıtlı olan tüketim noktası numarası,

*Yabancı uyruklu bir kişi doğal gaz aboneliği açtırmak isterse bu belgelere ilave olarak pasaport beyanı ve fotokopisi,

*Başvuran kişi kiracı ise mülke ait tapu fotokopisinin yanında abonelik açtırabileceğine dair mülk sahibinin vermiş olduğu imzalı onay dilekçesi ve kiracıyla mülk sahibi arasında yapılan kira kontratının bir fotokopisi,

*Elektrik veya su faturasına ait faturanın fotokopisi ( adres doğrulaması yapmak için) getirilmelidir.

Bu maddelerin hepsi EPDK tarafından resmi olarak belirlenmiştir. İliniz ya da ilçenizdeki resmi doğalgaz kurumları sizden gerekli görürlerse ek belgeler isteyebilir. Bu belgeler sağlandıktan sonra doğalgaz işlemi başlar.

Doğalgaz Aboneliği Gaz Açtırma

Doğalgaz gaz açtırma önceki yıllar ile aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Başvuru süreci sonuçlanan ve doğalgaz aboneliği için belgeleri onaylanan kişiler için sıradaki aşama gaz açtırma işlemidir. Doğalgaz aboneliğinin yetkili kurum tarafından kesinleşmesinin ardından yine yetkili kurumun görevlendirdiği doğalgaz tesisatçıları tarafından “Gaz Açma İşlemi” yapılmaktadır.

Yetkili kişiler tarafından kuruma verilen telefon numarasından aranarak randevu tarihi verilir. Randevu tarihinde evde olmanız gerekmektedir. Sizin onayınız ve imzanın olmadığı takdirde yetkililer işlem yapmayabilir. Randevu tarihinde yetkililer belirtilen adrese gelerek Gaz Açma İşlemini yaparlar.

Doğalgaz Abonelik Ücreti

Doğalgaz abonelik ücreti Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenmiştir. Bu ücret konutun doğalgaz hizmeti alabilmesi için zorunlu olarak alınmaktadır. Abone Bağlantı Bedeli olarak da bilinmektedir.

 Doğalgaz Abonelik Ücreti Taksit Seçeneği

Doğalgaz abonelik ücreti taksit en çok merak edilen konulardan biridir. egehaber.comTaksit seçeneğinin olması her yerde olduğu gibi burada da kişileri rahatlatmaktadır. EPDK tarafından doğalgaz açma ve kapama ücretleriyle doğal gaz aboneliğinde kredi kartına taksit imkânı sağlanmaktadır.

Doğalgaz Abonelik Ücreti Geri Alma

Doğalgaz abonelik ücreti geri alma kanunlar sayesinden tüketicilere sağlanmış bir haktır. Doğalgaz aboneliğini kapattıran ya da iptal eden tüketiciler bu bedeli geri alabilirler. Doğalgaz aboneliği ücretini geri almak isteyen vatandaşlar 15 gün içerisinde geri alma alabilir. Doğalgaz güvence bedeli olarak adlandırılan bu ücret, doğalgaz aboneliği yapıldığı zaman abonelerden alınmaktadır.

Kaynak: egehaber.com