Ekonomi

Devlet desteği ile Ziraat Bankası faizsiz ve bir yıl geri ödemesiz kredi veriyor!

Vatandaşlara çeşitli destek kredileri veriliyor. Pandemi döneminde vatandaşlara çeşitli destek ödemelerinde bulunan Ziraat Bankası, Köyüne dönüne kredi kampanyası ile 1 sene ertelemeli, faizsiz kredi ödemesi yapıyor.

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası köyünde yaşamak isteyenlere faizsiz kredi ödemesi yapıyor. Köyde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi ile 1 sene ertelemeli 150 bin TL faizsiz kredi veriyor. Bankaya geri ödemeler 84 ay vade ile yapılıyor.

Söz konusu proje ile köylerde yaşayan kişilerin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmalarını teşvik edilmesi amaçlanıyor. Projelere 18 yaşını dolduran başvuruda bulunabiliyor. Kredi başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı İl / İlçe müdürlükleri üzerinden yapabiliyor.

Ziraat Bankası daha önce kredi ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Ziraat Bankası ise projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla kredi kullandırıyor. Bu kapsamda, damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi, yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullandırılabiliyor. Projeden yararlanan her üretici 150.000 TL’ye kadar kredi kullanabiliyor ve bu kredi için özkaynak aranmıyor. Kredilerin teminatını ise krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet oluşturuyor. Kullandırılacak kredilere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan faiz desteği ile üreticilerin 100.000 TL’ye kadar olan kredilerinin faizi sıfıra kadar düşebiliyor.