GündemSağlık

Corona virüs temaslı kişilerle ilgili yeni karar alındı!

Corona virüsü temaslı vatandaşlar ile ilgili yeni karar alındı. Sağlık Bakanlığı Covid-19 temaslı algoritmasını güncelledi. Yapılan değişiklik ile beraber artık corona virüs tanısı alan ve ardından iyileşen kişiler son 3 ay içerisinde başka bir pozitif vaka ile temas etse dahi temaslı sayılmayacak.

Türkiye’de vaka sayıları artarken, Sağlık Bakanlığı temaslı vatandaşlar için yeni karar aldı. Bakanlık tarafından güncellenen temaslı algoritmasına göre, daha önce pozitif olan ancak iyileşen vatandaşlar, son 3 ay içerisinde başka bir pozitif vaka ile temas etse dahi temaslı sayılmayacaklar. Alınan yeni karr ile bu vatandaşlar, test sonuçlarının negatife dönmesini takip eden 3 ay sonra temaslı olmaları halinde temaslı listesine dahil edilecek.

Temaslı kişiler kimlerdir?

COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda (hastane veya banka bekleme salonları, otobüs, servis vb. ulaşım araçları) 1 metreden uzak mesafede bulunmuş kişiler.

COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda (hastane veya banka bekleme salonları, otobüs, servis vb. ulaşım araçları) 15 dakikadan kısa süre bulunmuş kişiler

COVID-19 hastasıyla 1 metreden daha yakın mesafede 15 dakikadan kısa süreyle yüz yüze kalan kişiler.
COVID-19 hastasıyla aynı kapalı ortamda 15 dakikadan uzun süre ile maske takarak bulunmuş kişiler.