Ekonomi

Borçlarını tek kalemde kapatmak isteyenlerin dikkatine: Yapı Kredi Bankası iki ayrı borç kapatma hizmeti sunacak!

2020 yılında hayatımıza dahil olan koronavirüs salgını, birçok sektörün salgın kapsamında alınan tedbir kararları doğrultusunda faaliyet gösterememesine sebep oldu. Özellikle salgının ilk yılında alınan sokağa çıkma yasağı kararları kapsamında binlerce esnaf kepenk kapatmak durumunda kaldı. Salgının sebep olduğu bu durumlar, vatandaşların bütçelerinin direkt olarak etkilenmesine sebep oldu.

Yeni dönemde aşıların bulunması ve toplum bağışıklıklarının kazandırılması ile birlikte etkisini iyiden iyiye azaltan salgın, bu kez de yerini ekonomi piyasalarının olumsuz gelişmelerine bıraktı. 2 yılı aşkın süredir döviz kurlarını ve altın fiyatlarını direkt olarak etkileyen bunca durum, vatandaşların nakde olan sıkışıklıklarını arttırırken bankaların ihtiyaç kredisi hizmetlerine olan taleplerin artmasına yol açtı. Bu gelişmeler ışığında kullanılan kredi tutarları arttı ancak nakit sıkışıklıklarının devam etmesi sebebi ile ödemeler azaldı.

Kredi ve kredi kartı hizmetlerinden destek alan ancak elinde nakit olmadığı için borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar, yeni dönemde bu duruma çare olabilecek çeşitli yöntemler araştırmaya başladılar. Bu noktada devreye giren Yapı Kredi Bankası, ilgili borçlara sahip olan tüm vatandaşlara iki ayrı başlık altında borç kapatma kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Yapı Kredi Bankası Borç Kapatma Kredisi 2022

Yapı Kredi Bankası, yeni dönemde başka bankalara olan borçlarını ödeyemeyen bu neden ile de haciz işlemleri ile karşı karşıya kalma noktasına gelen vatandaşlara, borç transferi kredisi ile destek olacağını ve borçları kendi bünyesine taşıyarak yapılandırılmasına fırsat tanınacağını bildirdi.

Yapı Kredi Bankası Kapama Koşullu Kredi 2022

Yapı Kredi Bankası tarafından geliştirilmiş olan kapama koşullu kredi hizmeti, müşterilerin bankaya olan borçlarının bir çatı altına toplanması ve bu sayede yeniden yapılandırılarak uygun bir ödeme planının çıkarılmasını hedeflemektedir.

Yapı Kredi Bankası Kredi Kapatma Hizmetlerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Yapı Kredi Bankası tarafından geliştirilmiş olan borç kapatma kredisi hizmetlerine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır.