Ekonomi

Başvuran vatandaşlara her ay 80 TL fatura yardımı! PTT başvurusu gerekiyor

Türkiye’de devlet vatandaşlara çeşitli destekler sağlıyor. Devlet tarafından faturaları ödemekte zorlanan vatandaşlara indirimler yapılıyor. Peki yardımdan kimler faydalanabilir? Yardıma başvurular nasıl yapılacak? Fatura yardımı nasıl hesaplanıyor? İşte soruların cevapları…

Ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşların mağdur olmaması için devlet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bu kapsamda yapılan ödemelerden biri de elektirik faturası yardımı. Devlet ihtiyacı olan ve faturasını ödeyemeyen vatandaşlara 80 TL’ye varan fatura indirimi yapıyor. Ancak fatura yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların bazı işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor.

Başvurular nasıl yapılır?

Fatura yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptırdıktan sonra T.C. kimlikleriyle beraber elektrik faturalarını alarak PTT şubelerine bilgilendirmeleri lazım. İhtiyaç sahibinin başvurusu halinde gerekli incelemeler PTT tarafından gerçekleştiriliyor. Eğer vatandaşın destek alması onaylanırsa para ödemesi yapılmıyor, faturadaki ödeme tutarının üzerinden yardım miktarı
düşürülüyor. Peki, kim ne kadar destek alır?

Fatura desteği nasıl hesaplanır?

Devlet tarafından faturasını karşılayamayan vatandaşlara verilen destek, aile fertlerinin sayısına ve elektrik miktarına göre hesaplanıyor.
1-2 kişilik evlere aylık 75 kilovasaat- 40 TL
3 kişilik evlere aylık 100 kilovasaat- 53 TL
4 kişilik evlere aylık 125 kilovasaat- 67 TL
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL elektrik faturası desteği verilmektedir.
Kronik rahatsızlığı bulunan ve bu sebeple tıbbi elektrikli cihaz kullanan vatandaşlara, 200 lira elektrik faturası desteği sağlanmaktadır.