Kamu

Bakan Selçuk’tan tüm çalışanları ilgilendiren açıklama: İş göremezlik ödeneği verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk corona virüsü tedavisi gören veya yüksek bulaş riski bulunan vatandaşların sağlık kuruluşlarına başvurmadan iş görmezlik ödeneği alabileceğini duyurdu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “Filyasyon ekiplerinin, FİTAS (Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi) üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de corona virüsü salgını devam ediyor. Bu kapsamda Bakanlıklardan salgın döneminde uygulamaya konulan hizmetler hakkında bilgi veriliyor. Bakan Selçuk bugün yaptığı yazılı açıklama ile çalışanları sevindirecek bir duyuruda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, corona virüsü tedavisi gören veya yüksek bulaş riski bulunan vatandaşların sağlık kuruluşlarına başvurmadan işsizlik ödeneği alacaklar.

Otomatik işleme alınacak

Bakan Selçuk geçici iş göremezlik ödeneği için gerekli olan istirahat raporunu kolaylaştırdıklarını vurguladığı açıklamasında, “Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ekiplerinin, FİTAS (Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi) üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylece çalışanlarımıza karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hastanelerdeki yük azalacak

Karantinadaki vatandaşların mağdur olmasını engellemek için başlatılan uygulama ile ilgili olarak, “İzolasyonda olması nedeniyle çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Aynı zamanda toplum sağlığı için bulaş riskini azaltarak, hastanelerimizdeki yükü de hafifletmeyi planlıyoruz” denildi.