Ekonomi

Bakan Selçuk’tan kısa çalışma ödeneği açıklaması: İşverenlerden talep alınmayacak!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneği ve nakdi desteğin bir ay daha uzatıldığını açıklamıştı. Bugün ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “1 aylık uzatma için işverenlerden yeni bir talep alınmayacak.” İfadeleri kullanıldı.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan kısa çalışma ödeneği hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna yaptığı açıklamalarda kısa çalışma ödeneği ve nakdi desteğin 1 ay uzatıldığını duyurmuştu. Bugün ise Bakan Selçuk kısa çalışma ödeneği hakkında yei bilgilendirmelerde bulundu. Buna göre; kısa çalışma ödeneği için yeni uygunluk testi yapılmayacak, sadece ilk 3 aylık dönemde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçiler uzatma hakkından faydalanabilecekler.

Faydalanmak istemeyenler İŞKUR’a bildirecek

Ayrıca Bakan Selçuk uzatma için işverenlerden tekrar talep alınmayacağını da duyurdu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “1 aylık uzatma için işverenlerden yeni bir talep alınmayacak. Ancak normal faaliyetine başladığı için 1 aylık uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerimizin bu durumu İŞKUR birimlerine bildirmeleri gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamalarda Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası bugüne kadar 3,5 Milyonu aşkın işçiye 13,5 Milyar TL üzerinde kısa çalışma ödeneği yapıldığı bildirildi.