Ekonomi

Akaryakıtta son dakika gelişmesi: bir zam daha yolda, motorin her an 25 TL’nin üzerine yeniden çıkabilir… İşte güncel akaryakıt fiyatları

Bir süredir hızlı hareket eden pompa fiyatları, bugün bir kez daha değişti. Geçtiğimiz gün motorine gelen zammın ardından sektör kaynaklarından bir zam sinyali de bugün geldi. Yarından itibaren pompaya yansıyacak olan zammın miktarı da bugün itibariyle ortaya çıktı.

DOLAR KURUNDAKİ HAREKETLİLİK İNDİRİM DEVRİNİ KAPATTI

Brent tipi petrolün varil fiyatlarında yaşanan düşüş pompaya bir süredir indirim olarak yansıyordu. Ancak sadece düşüşten etkilenmeyen Türkiye’de döviz kuru hareketliliği de akaryakıt fiyatlarını etkiler hale geldi. Şimdilerde döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle yeniden zamlanmaya başlayan akaryakıt fiyatlarında ilk zam motorine gelmişti. Motorin dün itibariyle 77 kuruşluk zam almış ve bu zam pompaya bugün yansımıştı.

AKARYAKITTA BİR ZAM HABERİ DAHA GELDİ

Gelen zammın ardından sürücülerin gözleri bir kez daha pompaya çevrildi. Akaryakıt fiyatlarında bir zammın daha yolda olduğunun sinyallerini veren sektör kaynakları, zam için bir kez daha motorin grubunu işaret etti. Sektör kaynaklarının bildirdiğine göre, yarından itibaren motorine 1 lira 7 kuruşluk zam daha gelmesinin beklendiği öğrenildi. Benzin ve LPG fiyatlarında henüz bir değişiklik planlanmazken, motorin bu zammı alırsa yeniden 25 TL’nin üzerine çıkacak.

İŞTE GÜNCEL İZMİR, AYDIN, ÇANAKKALE, DENİZLİ VE MUĞLA AKARYAKIT FİYATLARI

İZMİR

BENZİN: 20,45 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,11 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,04 TL/LT

AYDIN

BENZİN: 20,53 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,16 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,11 TL/LT

ÇANAKKALE

BENZİN: 20,56 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,22 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT

DENİZLİ

BENZİN: 20,56 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,19 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,07 TL/LT

MUĞLA

BENZİN: 20,58 TL/LT

MOTORİN (MAZOT): 24,24 TL/LT

LPG (OTOGAZ): 11,16 TL/LT