İzmir HaberleriManşetPolitikaYerel Haberler

İzmir Büyükşehir Başkanı Tugay, görevi devraldı: Halkın bize verdiği kredinin hakkını çok çalışarak vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Soyer'den görevi devraldı. Görev devir teslim töreni öncesinde seçime yönelik önemli mesajlar veren Tugay, "Halkımız bize bir kredi verdi. Önümüzdeki dönemde hiç hata yapmadan çalışacağız" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, devir teslim töreni öncesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Törene yeni seçilen CHP’li ilçe belediye başkan adayları, CHP İzmir Milletvekilleri ve CHP ilçe başkanları ile partililer katıldı. Ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Binasında gerçekleşen devir teslim töreninde Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer’den görevi devraldı.

YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI

Atatürk Anıtına çelenk bırakan Tugay, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi. Tugay, “Bugün bu özel günde burada olduğunuz için teşekkür ederim. Bugün 6 Nisan 2024. Dün mazbatamı aldım ve bugün görev devir teslimiyle yeni dönem resmen başlayacak. Özellikle mayıs genel seçimlerinden sonra artık ülkemizde bir şeylerin değişmeyeceğine dair üzüntünün olduğu bir noktada seçim oldu. Halkımızın bizden beklentilerini anlayıp, onlarla kucaklaşmaya çalıştık. Çok umutluyuz. Bize bu son yerel seçimlerde inandıklarını gösterdiler. Ama aynı zamanda bizlere bir kredi açtılar. Önümüzdeki dönemde hiç hata yapmadan çalışmamızı istiyorlar. Bizden beklenenin ve sorumluluğumuzun farkındayız. İnsanlarımızın yaşadığı o ağır sorunların farkındayız. Bu nedenle halkımızın yanında olacak, sorun neredeyse orada olacağız. Bizi seçtiniz, bize görev verdiniz. Bu ülkeyi sevmek bu ülkenin demokrasisine sahip çıkacağız. Bu mücadeleyi birlikte yapacağız. Bu nedenle İzmir Büyükşehir çalışanlarımızı daha fazla sorumluluk almaya ve daha fazla çalışmaya davet ediyorum” sözlerini kaydetti.

Yerel seçimlerde en çok gençlerin kendilerine inandığını söyleyen Tugay, “En çok gençler bize güvendi. En çok gençlerin bize farklı sarıldığını hissettik. O nedenle en çok gençlerimize sözümüz olsun” dedi.

YERELDEN DÖNÜŞÜMÜN İLK TABLOSUNU GÖRDÜK

Görevi Tugay’a devreden Soyer, “Popülizm rahatlığına kaçmadan canla başla çalışarak en iyisini yapmaya çalıştım. Yerelden dönüşümün ilk tablosunu gördük. Yurttaşlarını aşağılayan, hukuk üstünlüğünü hiçe sayan, insanları sürekli yoksullaştıran zihniyet karşısında bir zafer elde ettik. Bu zaferi sağlayan başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Cemil Tugay’ı ve ilçe belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hepimizin kırgınlıkları olabilir… Fakat tarihi bir başarı yaşıyoruz. Hiç bir karşılık beklemeden halkımız ve ülkemiz için çalışmaya hazırım” sözlerini kaydetti.

Tugay ise, “Bu başarı için emek veren çok insan var. Her birimize ayrı ayrı kutlu olsun. Ama bundan sonra çok önemli bir sorumluluğumuz daha var. Çok çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.