Ekonomi

Zemin katta oturmayı sorun etmeyenler dikkat: TOKİ yüzlerce ev satışına çıktı, zemin kat fiyatları 474 Bin, 477 Bin TL olarak açıklandı!

Birçok vatandaş ev almak için yıllarca maaştan birikim yapıyor. Belli bir birikimi olan vatandaşlar uygun fiyata ev sahibi olmanın yollarını araştırıyorlar. TOKİ ise uygun fiyatlı ve taksit ile ev satışı yapıyor. Son olarak Uşak’ta 729 adet konut satışı için duyuru yapıldı.

TOKİ 729 adet konut satışı için ilan verdi. Söz konusu ilanda 2+1,3+1 konutların yer aldığı görüldü. Zemin katlar için ise zemin kat fiyatları 474 Bin, 477 Bin TL gibi fiyatlar olduğu görüldü. Söz konusu daireler için başvurular 29 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.

Başvurular 3 kategoride kabul edilecek

1)“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” kategorisi

2)“En az %40 Engelli Vatandaşlar” kategorisi

3)“Diğer alıcı adayları” kategorisi * Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri için konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

%40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar (2+1 konutlarda 12 adet ,3+1 konutlarda 5 adet ) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir. Detaylı satış fiyat ve koşulları TC. Ziraat Bankası AŞ. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.