EkonomiGündem

Yüz binlerce kişinin hesabına para geçti: Bugün kontrol edin!

Ödemelerle ilgili gelişme yaşandı. Eylül ayı ödemeleri yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eylül ayı yaşlı aylığı ve engelli aylığının hesaplara yattığını duyurdu. Buna göre, engelli ve yaşlı aylığı hak sahiplerinin hesabına geçti.

PARALAR YATTI

Paralar hesaplara geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eylül ayı içerisinde toplam 2.1 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylığını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

Bakan Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi. Arz odaklı hizmet anlayışı ile girilmedik, ulaşılmadık kimse bırakmayacaklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, bu doğrultuda bir hanede neye ihtiyaç varsa hepsinin giderilmesi için çalışacaklarını belirtti