GenelManisa Haberleri

Yunan bayrağı dalgalanmasın diye 3 milyon euroyu reddetti!

Manisa'da yaşayan Mihriye Yalazı, tarihi evini Yunan Onassis Vakfı'nın 3 milyon Euroluk teklifine rağmen satmayı reddetti.

Manisa’ya Akhisar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen tarihi evini, Onassis Vakfı’nın 3 milyon euroluk teklifine rağmen satmayı reddetti.

Dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Yunan armatör Onassis’in, Hashoca Mahallesi’nde bulunan koruma altındaki 3 katlı evi, hikayesiyle ünlü oldu. 1972 yılında Akhisar’ın ünlü iş insanlarından biri olan Cemal Yalazı tarafından satın alınan ev eşi Mihriye Yalazı’nın üzerine yaptırıldı. Mihriye Yalazı, eşinin 2004 yılındaki ölümünden sonra evde yalnız yaşamaya başladı.

Dünyaca ünlü armatör için kurulan Onassis Vakfı yöneticileri bir süre önce evi satın almak için talepte bulundu. Fakat Mihriye Yalazı kendisine sunulan teklife rağmen evi satma kararı vermedi.

BURADA YUNAN BAYRAĞI DALGALANMASIN DİYE

Yaşanılan olayı ve evin tarihini anlatan Yalazı; “3 kızım, 1 oğlum var. Benim yaşadığım ev, herkesin bildiği Onassis’in doğduğu yer olan tarihi bina. Eşim Cemal Yalazı bu evi 1972 yılında aldı. Evin tapusunu benim üzerime yaptı. Bizim burada çok güzel günlerimiz geçti. Bir gün Yunan armatör Onassis adına kurulan vakıf yöneticileri evi görmek istediler. Gelenler arasında vakıf yöneticilerinin yanı sıra Yunanistan Konsolosluğu’ndan yetkililer de varmış. Evi Onassis Vakfı’nın değerlendirmek istediğini söylediler. Evi satın almak için 3 milyon euro teklif ettiler. Bu para karşısında çok şaşırdık” diye konuştu.

Evi satmama kararını bir Türk askeriyle konuştuktan sonra verdiğini belirten Yalazı; “O tarihlerde Akhisar’da Garnizon Komutanı olan Cüneyt Kavuncu ziyaretimize geldi. Vatan sevdalısı, Atatürkçü, milliyetçi bir Türk askeri olan Kavuncu, bu evi satmanın vatanı satmakla eşdeğer olduğunu, burada Yunanistan bayrağının dalgalanacağını, Akhisar Askerlik Şubesi’ndeki Türk bayrağı ile Yunan bayrağının aynı sokakta bulunmasının her Türk’ü yaralayacağını anlattı. Ben bu sözlerle burada Yunan bayrağının dalgalanmasını kabul edemeyeceğimi anladım. Eşim ile mutlu günler geçirdiğimiz bu evi Onassis Vakfı’na satmama kararı aldım” ifadelerini kullandı.