Eğitim

YKS açıklandı: KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlarını öğrenen öğrenceler KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar.

Binlerce öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklandığını ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün resmi twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Aygün tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. 2021-YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacaktır.”

Sonuçlarını öğrenen öğrenciler KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar. Burs başvuruları genelde her sene Eylül ayında alınıyor. Bu sene yapılacak başvurular hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Tarih açıklandığında, öğrenciler Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler.