Gündem

Yeni karar: Bir yerde daha denize girmek yasaklandı!

Son günlerde artan boğulmaların ardından peş peşe açıklamalar geliyor. Bartın’ın mavi bayraklı plajı İnkum’da dalgalar nedeniyle önlem amaçlı denize girmek yasaklandı. Öte yandan dün de 4 yerde denize girmenin yasaklandığı duyurulmuştu.

Kentte sabah saatlerinde etkili olan rüzgar nedeniyle oluşan dalgaların ardından karar alındı. Bayramın 4’üncü günü gelenler, denize girilmesi yasak anlamına gelen kırmızı flama ile karşılaştı. Jandarma ve zabıta ekipleri plajda ATV ile gezerek, tatilcileri denize girmemeleri konusunda uyardı. Cankurtaranlar düdük çalarak, denize girenleri dışarıya çıkardı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Dalgalı olan ve tehlike yaratan günlerde sahildeki direklere kırmızı flamayı asıyoruz. Bugün de çeken akıntı ve kum kayması olduğunu tespit ettik ve denize girilmesini yasakladık. Şu anda jandarma ve zabıta ekiplerimiz ile cankurtaranlarımız denize girenleri dışarıya çıkartıyor. İnkum’da aşırı bir turist yoğunluğu var. Ekiplerimiz insanlarımızın can sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

4 YERDE DENİZE GİRMEK YASAKLANMIŞTI

Öte yandan dün de İstanbul’da Sarıyer ve Şile’de, Sakarya’nın Karasu ve Düzce’nin Akçakoca ilçesinde denize girmek yasaklanmıştı.