Teknoloji

X’e yeni üye olanlara giriş paralı hale geliyor!

Elon Musk, X’e (eski adıyla Twitter) yeni kullanıcılar için ücretlendirme sistemi getiriyor.

Sosyal medya platformu X’e (eski adıyla Twitter) yeni kullanıcılar için ücretlendirme sistemi getiriliyor. Geçen yıl satın aldığı X’te hem şirket içi hem de kullanıcıları etkileyecek değişiklikler yapan Elon Musk, platformun yeni üyelerinden “küçük bir ücret” talep edecek. Bu kararın arkasındaki sebep ise platformdaki bot hesaplarını ortadan kaldırmak.

Yeni kullanıcılar ücret ödeyecek

Platformdaki bot hesaplarını ortadan kaldırmak için bu yöntemi uygulayacağını açıklayan Musk, bu yeni kararı X hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Alınan bu kararla birlikte platformda paylaşımları beğenmek ve paylaşım yapabilmek için kullanıcıların para ödemesi gerekiyor.

Pilot uygulama Filipinler ve Yeni Zelanda’da başladı

X, bu pilot uygulamanın Filipinler ve Yeni Zelanda’da başladığını duyurdu. Bu ülkelerde yeni kullanıcılar, platformu kullanabilmek için yıllık 1 dolarlık abonelik ücreti ödeyecek. Abonelik ücreti ödemeyen kullanıcılar ise sadece içerikleri okuyabilecek.

Etkileri tartışılıyor

X’e yeni kullanıcılar için ücretlendirme sistemi getirilmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar bu hamleyi desteklerken, bazı kullanıcılar ise platformun popülerliğini olumsuz etkileyeceğini savunuyor.