Teknoloji

WhatsApp’tan Yeni Özellik: Kötü Davranışlara Kısıtlama Geliyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına daha güvenli ve rahat bir deneyim sunmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp, Android için beta sürümünde test etmeye başladığı yeni özellikle, olumsuz davranışlarda bulunan kullanıcıların hesaplarına belirli süreli kısıtlama getirecek.

Olumsuz Davranışlara Kısıtlama Geliyor

WhatsApp’ın yeni özelliği, kullanıcıları rahatsız eden ve olumsuz davranışlarda bulunan hesapları belirli bir süreliğine kısıtlayacak. Otomatik mesajlar atan veya toplu mesajlar gönderen hesaplar, yapılan değerlendirme sonucunda erişim engeline tabi tutulacak.

Kısıtlanan Hesaplar Ne Yapamayacak?

Erişim engeli getirilen hesaplar, gelen mesajları ve aramaları göremez hale gelecekler. Aynı zamanda, bu hesaplar karşı tarafa mesaj gönderemeyecekler. Ancak, var olan sohbetlere cevap verebilecek veya daha önceden başlattıkları sohbetleri sürdürebilecekler.

WhatsApp’ın Otomatik Denetim Araçları

WhatsApp, şüpheli hesapları denetlemek için otomatik araçlar kullanacak. Bu araçlar, olumsuz davranışları tespit ederek, gerekli kısıtlamaların uygulanmasını sağlayacaklar.

Kullanıcıların Beklediği Güvenlik Önlemleri

WhatsApp kullanıcıları, güvenliklerini ve rahat bir deneyim yaşamalarını sağlayacak bu tür önlemleri bekliyorlar. Özellikle, rahatsız edici mesajlar alan veya toplu mesajlarla karşılaşan kullanıcılar için bu yeni özellik oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Önümüzdeki Günlerde Yayınlanması Bekleniyor

WhatsApp’ın yeni özelliğinin beta sürümde test edilmeye başlanması, kullanıcıların önümüzdeki günlerde bu güncellemeyi alabileceklerini gösteriyor. Kullanıcılar, uygulamanın güncel sürümünü kullanarak, bu yeni güvenlik önleminden faydalanabilecekler.