Magazin

Turhan Kaya koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti!

Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü oyuncusu Turhan Kaya 69 yaşında koronavirüse yenik düştü. Öksürük şikayetiyle gittiği hastanede koronavirüsü kaptığı iddia edildi. Peki Turhan Kaya kimdir? İşte detaylar...

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü tüm dünyada tehdit haline geldi. Türkiye’de koronavirüsü salgını yüzünden 214 kişi yaşamını yitirirken bir acı haberde Kurtlar Vadisi’nde ‘Ordinaryüs’ karakterine hayat veren usta oyuncu Turhan Kaya’dan geldi. Usta oyuncu koronavirüsü yüzünden 6 yaşında hayata veda etti.

ÖKSÜRÜK ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GİTTİ
Sanat dünyasından da kötü haberler gelmeye başladı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı ‘Ordinaryüs’ karakteriyle tanınan usta oyuncu Turhan Kaya (69), yaklaşık 10 gün önce öksürük şikâyetiyle Sultan Hamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesin’e başvurdu.

OĞLU KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Tedavi altına alınan Kaya, bir süre sonra yoğun bakım servisine alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Theo Kaya, babasının ölüm nedeninin koronavirüs olduğunu açıkladı. Kaya’nın annesi, kız kardeşi ve oğlu olmak üzere temasta olduğu kişiler tarandı. Ancak hiçbirinde virüs bulgusuna rastlanmadı. Aile, Kaya’nın virüsü hastanede kaptığını iddia etti. Turhan Kaya’nın Fransız vatandaşı olan eski eşi yurtdışında bulunduğu için cenazeye katılamadı.

TURHAN KAYA KİMDİR?
Turhan Kaya 1951 yılında dünyaya geldi. Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde eğitim gördü. 2011 senesinde bir dönem İngiltere York st John Üniversitesinde oyunculuk eğitimi almış ardından İtalya’da Creative chaos’da performans eğitimini tamamladı.

Turhan Kaya bugüne kadar Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya, Binbir Gece, Doktorlar, Bıçak Sırtı, Kurtlar Vadisi Pusu, Menekşe ile Halil, Tatlı Bela Fadime, Dedektif Biraderler, Melekler Korusun, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Masumlar ve Şahsiyet gibi dizilerde rol aldı. Ayrıca Ayhan Hanım ve Üç Kuruş isimli filmlerde de çeşitli karakterleri canlandırdı.

2019 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Dizide Cengiz Erkmen karakterine hayat vermişti.