Gündem

Trafiğe çıkan sürücüler dikkat: Çok büyük cezası var! Trafikten men ediliyor

Trafiğe çıkan sürücüleri ilgilendiren bir karar alındı. Motosiklet sahibi herkese duyuruldu. 102 bin TL para cezası kesildi. Para cezası uygulanıyor ve trafikten men ediliyor.

Motosiklet sahiplerini ilgilendiren bir karar alındı. Konya’da abart egzozlu motosiklet kullanan sürücüsüne 102 bin TL para cezası uygulandı. Çevreye verilen rahatsızlık nedeniyle motosiklet ve sürücüsüne 102 bin TL cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 10 motosiklet de trafikten men edildi.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Selçuklu ilçesinde stadyum otoparkı ve Ankara yolu üzerindeki Birlik Parkı yakınlarında abart egzozlu motosiklet tutkunlarının yarış yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Belirtilen adreslere sevk edilen Motorize Şahin ekipleri, trafiğe açık alanda hem kendi hayatlarını hem de çevredeki vatandaşların hayatlarını tehlikeye atan motosiklet sürücülerini suç üstü yakaladı. Yapılan incelemede bazı motosiklet sürücülerinin ehliyetlerinin olmadığı, bazı sürücülerin de plakaları uygunsuz yere taktıkları, denetimlere ve kent güvenlik kamera sistemlerine yakalanmamak için açılıp kapanan özel düzenek yaptığı tespit edildi.

102 BİN TL CEZA KESİLDİ

Vatandaşların huzurunu bozarak çevreye rahatsızlık veren ve trafikteki diğer unsurların hayatını hiçe sayan toplamda 22 motosiklet ve sürücüsüne abart egzoz takarak çevreye rahatsızlık vermek, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek, plakaları uygunsuz yere takmak, ehliyetsiz araç kullanmak gibi maddelerden toplam 102 bin 110 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca yapılan denetimlerde 10 motosiklet de trafikten men edildi.