Spor

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki İlk Maçına Dortmund Karşısında Çıkıyor!

Turnuvadaki tek temsilcimiz Beşiktaş, gruptaki ilk karşılaşmada sahasında Alman ekibi Dortmund’u ağırlayacak. Beşiktaş’ın genç çalıştırıcı Sergen Yalçın’ın Devler Lig’inde teknik direktör bir ilki yaşayacak.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçın da bu akşam Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’u konuk edecek. 19.45’te Vodofone Park’ta başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek. Karşılaşma Exxen dijital platformunda canlı olarak yayınlanacak. 3 yıllık aradan sonra yeniden Şampiyonlar Lig’inde olan Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Umut Meraş, Alex Teixeira ve Domagoj Vida akşamki mücadelece forma giyemeyecek.

Sergen Yalçın’ın İlk Şampiyonlar Lig’i Deneyimi

Bu akşam yaşanacak mücadele teknik direktör Sergen Yalçın için de bir ilk olacak. Futbolculuk kariyerinde Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen Sergen Yalçın teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bu arenada boy gösterecek. Ersin Destanoğlu, Kenan Karaman, Cyle Larin, Rıdvan Yılmaz, Welinton Souza, Valentin Rosier de forma giymeleri halinde Sergen Yalçın’la birlikte  ilk kez Şampiyonlar Ligi atmosferi yaşayacaklar.

1 Galibiyeti Var

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında elenen Beşiktaş, Avrupa Kupaları’nda  oynadığı son 5 maçta 3 yenilgi, 1’er beraberlik ve galibiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi’nde Braga ve Wolvese’a yenilen siyah-beyazlı takım, yine aynı organizasyonda Slovan Bratislava’yı yenmişti. Siyah-beyazlı ekip Poak ile oynadığı ön elemede rakibine yenilirken  Rio Ave’ye ön eleme turunda penaltılarla yenildi.