EkonomiGündem

TC kimlik numarasıyla başvuru yapmak yeterli: Her haneye 2500 TL ödeme yapılacak!

Devletin verdiği desteklerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dar gelirli ailelere yapılan fatura yardımı tutarı artırıldı. Buna göre, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan doğalgaz desteği artmış oldu. Bakan Yanık, doğalgaz destek tutarının artırıldığını duyurdu. Peki, doğalgaz desteği ne kadar oldu?

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI

Doğalgaz desteğine zam yapıldı. Bakan Yanık, dar gelirli vatandaşlara doğalgaz faturası desteğinde düzenleme yapıldığını belirterek, destek tutarının artırıldığını vurguladı.
Bu kapsamda Doğal gaz Tüketim Desteği’nde 3 milyar TL’lik bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Yanık, “2022 yılı kış dönemi için destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik yıllık 415 TL ile 1.150 TL arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarımızı 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde artırdık” dedi.

DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Fatura yardımı için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuruların nasıl yapıldığını araştırıyor. Bakan Yanık, Aile Destek Programından yararlanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebileceğini belirtti. Öte yandan zamlı ödemelerin de kasım ayında yapılacağını vurguladı.