Genel

Siber suçlarla mücadelede personel açığı: Yılda 100 bin dolar kazanabilirsiniz

Siber suçlarla uğraşan bir uzmanın ifadesine göre, siber güvenlik sektöründe personel ihtiyacı büyük ve bu alanda yılda 100 bin doların üzerinde kazanç sağlanabiliyor. Google yöneticisi, şirketlerin bu alandaki becerilere “inanılmaz bir ihtiyaç” duyduğunu belirterek, siber saldırıların artmasıyla birlikte talebin arttığını vurguluyor. FBI’ın verilerine göre ABD’de pandemiden bu yana bildirilen siber suçlarda yüzde 300’lük bir artış yaşanmış.

CNBC’nin haberine göre, ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, siber güvenlik işlerinin önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 32 artacağını öngörüyor; bu, genel meslek ortalamasından daha yüksek bir oranı temsil ediyor. Google’ın Amerika kıtası pazarlama müdürü Lisa Gevelber, küresel olarak siber güvenlik alanında yaklaşık 3,5 milyon açık pozisyon bulunduğunu belirtiyor.

Konuya ilgi duyanlar için online programlar var

Gevelber, siber güvenlik alanının uzmanlık gerektiren teknik bilgiye dayandığı algısının yanlış olduğunu söylüyor. Ona göre, bu alana girmek için lisans derecesine ihtiyaç olmadığını ve bir kez girildiğinde iş güvenliğinin güçlü olduğunu belirtiyor. Grow with Google inisiyatifi, Google’ın bu beceriyi artırmaya yönelik 2017’deki girişimlerinden biri olarak siber güvenlik gibi talep gören becerilere odaklanan online programlar sunuyor.

Makale, siber güvenlik alanında güvenlik mühendisliği, siber güvenlik analistliği ve güvenlik mimarlığı gibi rollerin popüler olduğunu belirtiyor. Gevelber, siber güvenlik uzmanlarına tüm sektörlerde ihtiyaç olduğunu, özellikle finansal hizmetler, sağlık hizmetleri ve kamu sektöründe acil ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Ayrıca, bazı şirketlerin Google’ın siber güvenlik sertifika programından mezun olanları doğrudan işe aldığını ekliyor.

Metne göre, ABD’de birçok siber güvenlik işi için ortalama ücret yıllık 100.000 doların üzerinde, hatta bazı uzaktan siber güvenlik işlerinin yılda 200.000 dolardan fazla ücret ödediği belirtiliyor. Gevelber, “Siber güvenlik, çok sayıda büyüme fırsatı sunan heyecan verici bir alan” diyor.