GündemManşet

Pencerelerinizi kapatın: Bugün için illere uyarı yapıldı!

Olumsuz hava koşullarına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Kurum son verilerine göre, bugün ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan MGM, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Havanın nasıl olacağını merak edenler için MGM son verilerini yayınladı. Buna göre Ege Bölgesi’nde bugün havanın parçalı ve az bulutlu olmasıı, bölgenin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Ege’de hava

A.KARAHİSAR °C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İZMİR °C, 32°C
Az bulutlu
KÜTAHYA °C, 27°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu
MUĞLA °C, 35°C
Az bulutlu

Türkiye’de hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kilis, Elazığ ve Muş çevreleri ile Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Adana, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın, Samsun ve Ordu ile Giresun’un batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.