EğitimGündemKamu

Okullar yeniden kapanacak mı? MEB’den önemli açıklama geldi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok eğitime darbe vurdu. Bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de okullar tedbir amacıyla kapatılmıştı. 2 yıla yakın süredir ara verilen yüz yüze eğitim sonunda 6 Eylül’de tüm tedbirler alınacak başlatıldı. Ancak salgındaki dalgalanmalar nedeniyle milyonlarca öğrenci ve velisi okulların son durumunda bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyordu.  Bir önceki gün Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Okullar kapanacak mı 2021-2022? Yüz yüze eğitim bitecek mi, devam mı edecek?

Milli Eğitim Bakanlığına kim atandı? 6 Ağustos Resmi Gazete kararına göre MEB Bakanı kim oldu? YeniMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada okulları açık tutmakta kararlı olduklarını dile getirmişti. Özer “6 haftayı geride bıraktık ve okuldan ziyade sınıf ve vaka bazlı bir sistem geliştirdik. Herhangi bir sınıfta vaka olduğu zaman başlangıçta 14 gün daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda 10 günlük yüz yüze eğitime ara verdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer sözlerine devam etti; ”Şu an endişe edici hiçbir durum yok. Öğretmenlerde bir doz yüzde 93, iki doz aşı oranı yüzde 86, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranı ise yüzde beş. Kış aylarıyla birlikte vaka sayılarında olası artış ihtimalini de Sağlık Bakanlığıyla sürekli planlıyoruz ve yeni önlemleri devreye sokacağız. Tedbirler merkezden planlanmayacak. Tedbirler tümüyle okul bazında ve yerel yöneticilerin inisiyatifinde olacak. Sınıflar eğer kalabalıksa ikili eğitim olabilecek, havaların kararmasıyla birlikte okul açılış ve kapanış saatlerini vali ve kaymakamlar belirleyebilecek. Yine yerel yönetimler inisiyatif kullanarak okullardaki temizlik ve tedbir koşullarına ilişkin ilave kararlar alabilecek.” açıklamalarında bulundu.

MEB hesaplama ekranı: İşte çocukların okula başlama yaşı ana sınıfı ilkokul - Takvim

Okullar kapanacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da okulların kapanması ihtimalinin bulunduğunu belirten haberin yanlış olduğunu, Bilim Kurulunun böyle bir gündeminin olmadığını bildirdi.