Ekonomi

Maske, sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan ürünleri için flaş açıklama!

Corona virüsü ile mücadelede maske, sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan ürünleri kullanılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda vatandaşları sevindirecek bir gelişme yaşandı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan açıklama ile hijyen ürünlerindeki KDV oranları sıfırlanması talep edildi.

Salgına karşı aşılama çalışmaları devam ederken, uzmanların hijyen uyarıları devam ediyor. Salgın döneminde herkes tarafından kullanılan maske, sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan gibi temizlik ürünleri için ise TESK Başkanı Palandöken tarafından KDV’nin sıfırlanması yönünde talepte bulunuldu.

Hijyen ve temizlik ürünlerindeki yüzde 18’lik KDV’nin sıfırlanması gerektiğini söyleyen Palandöken şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi boyunca vatandaşın en çok harcama yaptığı kalemler gıda ve temizlik ürünleri oldu. Pandeminin başlarında hijyen için gerekli temizlik ürünlerindeki vergilerin sıfırlanması gerektiği yönünde talepte bulunmuştuk. O günden bu yana maske, kolonya, sabun, dezenfektan gibi virüsten korunma amaçlı olan tüm hijyen ve temizlik ürünlerine olan talep arttı. Yaşanan üçüncü dalga ile birlikte pandeminin en ağır dönemini yaşıyoruz. Bu dönemde çok sayıda kişi pandemiden dolayı işsiz kaldı ya da kazancı büyük oranda azaldı. Böyle kritik bir dönemde başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere esnafımızın ve tüm kesimlerin hijyen ürünlerine rahatlıkla erişebilmesi için hijyen ürünlerindeki KDV oranları sıfırlanmalı. Vaka sayılarının arttığı ancak gelir düzeyinin azaldığı bu dönemde hijyen ve temizlik ürünlerindeki KDV oranının sıfırlanmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç var”