Genel

Marketi, pazarı, sanalı unutun: İzmir Hali’nde meyve sebzeler resmen bedavaya satılıyor; daha ucuzu şu an için yok…

Son dönemlerde artan enflasyonun da etkisiyle sürekli olarak artan gıda fiyatları, vatandaşları resmen market market gezdirir hale geldi. Pazarlar da bile eski ucuzluk yokken, artan akaryakıt fiyatları günden güne sebze ve meyve fiyatlarını da etkilemeye başladı. Ucuz gıda alabilmek için alternatif çözümler düşünmeye başlamış olan vatandaşlar, hallere her zamankinden daha çok ilgi göstermeye başladı.

İZMİR HALİ’NDE PEK ÇOK MEYVE BULUNUYOR

Armudun her çeşidi başta olmak üzere çilek, darı ve elma gibi pek çok meyveyi satışa çıkarmış olan İzmir Hali’nde meyve fiyatlarının bu haftaki ortalama tutarları da belli olmuş bulunuyor. Armudun İzmir Hali’ndeki fiyatı kilogram olarak ortalama 5 lira 50 kuruş iken; çileğin kilogramı ortalama 22 TL’ye satılıyor. Öte yandan adet ile satılan darının fiyatı 3 TL’den alıcı bulurken; Arjantin elmaların ortalama kilogram fiyatı şu aralar 11 lira 75 kuruş olarak belirlenmiş bulunuyor.

SEBZEDE FİYAT ÇOK FARK EDİYOR

Özellikle İzmir Hali’ndeki sebzeler; market, pazar ve manav fiyatlarının çok altından satılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin paylaştığı fiyat listesine göre, bu hafta bamyanın kilogramı ortalama 27 lira 50 kuruştan satılırken, bezelye 10 TL’den; dolmalık biber 9 lira 50 kuruştan; acı biber 11 lira 50 kuruştan; tatlı biber 12 TL’den; kırmızı biber ise, ortalama 9 lira 25 kuruştan alıcılarını bekliyor. Tüm bu sebzelerin yanı sıra brokolinin ortalama kilogram fiyatı 15 TL iken; deniz börülcesinin 7 lira 50 kuruş, patatesin ise 9 lira 25 kuruş olarak belirlenmiş bulunuyor. Öte yandan domatesler de halde oldukça indirimli satılıyor. Salçalık domatesin kilogramını ortalama 3 TL’den satan İzmir Hali, beef domatesi 9 lira 50 kuruştan; salkım domatesi 11 TL’den; tarla domatesi ise 4 TL’den satışa çıkarmış bulunuyor.