Muğla Haberleri

Kuvvetli lodos Bodrum’u alt üst etti: Tekneler battı restoranlar zarar gördü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün erken saatlerde başlayan şiddetli lodos, ilçeyi alt üst etti. Tekneler suya gömüldü, restoranlar büyük zarar gördü ve feribot seferleri iptal edildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde açık denizdeki dalga yüksekliği 3-3,5 metreye ulaştı. Bu durum, Bodrum-Datça, Datça-Bodrum, İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-İstanköy (Kos) feribot seferlerinin karşılıklı olarak iptal edilmesine neden oldu. Güllük Limanı’ndan kalkan ve İtalya ile İsrail’e giden kuru yük gemileri, sığınacak limanlar bulmak zorunda kaldı.

Dev dalgalar restoranları ve evleri vurdu

Bodrum’un Kumbahçe, Ortakent, Akyarlar Mahallesi sahillerinde bulunan restoranlar, kafeteryalar, oteller ve evler, şiddetli lodosun getirdiği dev dalgalar tarafından zarar gördü. Dalgalar, 2 katlı binaları aşarak Cumhuriyet Caddesi’ni sular altında bıraktı. Kumbahçe Mahallesi sahilindeki restoranlarda önemli maddi hasarlar meydana geldi.

Balıkçılar teknelerini kurtarmak için mücadele etti

Şiddetli lodosta, kıyıya yakın yerlerde bulunan küçük balıkçı ve amatör balıkçı kayıkları battı. Tekne ve yat sahipleri, dev dalgalara rağmen zodiac botları kullanarak teknelerini kurtarmak için mücadele etti. 42 yıllık kaptan Önder Alimkaya (65), “Meteoroloji iki gündür uyarı yapıyordu. Birçok tekne limana ve koylara girdi. Açıkta kalanlar ve uyarıyı dikkate almayanlar battı. Bugünkü lodos gerçekten çok şiddetli” dedi. Lodosun etkisinin 24 saat daha süreceği belirtiliyor.