Kütahya HaberleriManşet

Kütahya’nın ilçesinde nüfusun yüzde 70’i karantinada!

Corona virüsü vaka sayılarındaki artış nedeniyle 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Son olarak, Kütahya‘nın Emet ilçesinde yapılan denetimler sonucunda nüfusun yüzde 70’inin karantinada olduğu öğrenildi. Yapılan denetimlerde kısıtlama cezasına uymayanlara ise cezai işlem uygulandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderiler corona virüsü genelgesi ile 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda kolluk kuvvetleri tarafından illerde denetimler yapılıyor. Kütahya’nın Emet ilçesinde güvenlik güçleri gün boyunca çarşı ve mahallelerde denetimler sonucunda ise nüfusun yüzde 70’inin karantinada olduğu öğrenildi.

Kısıtlamalara uymayanlara ceza kesildi

Hükümet meydanı, şehir otogarı, kaplıcalar ve kaynarca caddelerinde gün boyu denetimlerde, araç ve yayalarda sokağa çıkma belgesi olup olmadığı sorgulandı. Ayrıca belirli saatlerde faaliyet göstermesi gereken işletmelerin bu saatler dışında da çalışıp çalışmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde kısıtlama kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulandı.