Gündem

Kripto Para Piyasası İçin Kritik Uyarı! Bitcoin 30 bin Dolar Altında Fiyatlanabilir!

Kripto para piyasalarında ve özellikle Bitcoin fiyatlarındaki düşüşe FED’in aldığı faiz kararı bile engel olamadı. FED’in açıkladığı faiz kararı sonrasında anlık olarak 40 bin dolar üzerinde fiyatlanan Bitcoin, kripto para piyasaları ile paralel hareketlenmeler gösteren Nasdaq’daki sert düşüş ile birlikte resmen yerle bir oldu. Analistler bu gelişmelerin ardından kritik yorumlarda bulundu. Bitcoin’in 30 bin dolar seviyesi ve altından fiyatlanması riskinin arttığını açıkladılar.

Geçtiğimiz kasım ayında 69 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, tarihinin en yüksek seviyesine yükselmişti. Ancak güncel olarak tarihi seviyenin neredeyse yarısından işlem görüyor. 2000 yılından beri ilk kez 50 baz puan faiz artırımı yapan FED, 22 yıl sonra ilk kez bu kadar sert bir artış yaptı. Bu durumdan etkilenen kripto para piyasaları yüzde 5 oranında yükseliş yaşandı ve 40 bin dolar üzerinden fiyatlandı.

Nasdaq ile Paralel Olarak Düşüş Yaşandı

FED ile beraber pek çok ülkenin merkez bankası da faiz artırma yoluna başvurdu. Küresel çapta faiz artırımlarının yaşanması ile birlikte resesyon beklentilerinde bir yükseliş meydana geldi. Durum böyle olunca ABD borsalarında sert düşüşler yaşandı. Kripto para piyasalarıyla paralel hareketlerde bulunduğu bilinen Nasdaq Bileşik endeksinde yüzde 5 düşüş meydana geldi.

Borsalardaki düşüşün ardından yatırımcılar riskli varlıklara yatırım yapmaktan kaçınan bir tutum sergilediler. Böylece kripto piyasaların lider para birimi Bitcoin 36 bin dolar seviyesinin altından işlem görmeye başladı.

30 bin Dolar Seviyesinin Altından Alıcı Bulabilir

Kripto para piyasaları analistleri olumsuz senaryolar üzerinde çalışıyorlar. Bitcoin’in 35 bin dolar seviyesinin altında fiyatlanabileceğini düşünüyorlar. Özellikle 33 bin – 34 bin bandının son derece kritik bir destek bandı olduğuna değinen analistler, bu bandın altına düşüş gerçekleşmesi durumunda, Bitcoin’in 30 bin dolar altından alıcı bulması ihtimalinin artacağını açıkladılar.