Gündem

Koronavirüste 2. dalga için tarih verildi!

Dünya Sağlık Örgütü korkutan bir açıklama geldi. Çin'in başkenti Pekin'de koronavirüs vakalarının yeniden görülmeye başlaması üzerine koronavirüste 2. dalganın başlayacağını tarih vererek duyuran DSÖ ikinci koronavirüs dalgasının sonbahar aylarında başlamasının beklendiği duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 50 gün sonra Çin’de koronavirüs vakası görülmeye başlaması üzerine salgının kaynağını araştırdıklarını düzenlediği bir basın toplantısında duyurmuştu.

İKİNCİ DALGA SONBAHARDA

DSÖ’nün açıklamasında olası ikinci koronavirüs dalgasının sonbahar aylarında başlamasının beklendiği söyleniyor.

DSÖ’nün Avrupa Bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge’nin çağrısı tüm ülkelerin bulaşma ve vaka takibi konusunda hemen adım atmaları gerektiği yolunda. Yetkililer tüm ülkeleri hızlı ve etkili test, vaka takibi ve izolasyonu konusunda çalışmaya çağırıyor.

Sonbaharda baş gösterebilecek ikinci dalga Covid-19 salgını için DSÖ, bulaşma takibi ve olası karantina uygulamalarını birleştirecek bir strateji geliştirmeye çalışacak.

Son bilgilere göre bugün Rusya’daki bir DSÖ tesisinde yapılan toplantıya katılan Dr. Hans Kluge, sonbahar mevsiminin ‘yüksek olasılıkla’ sayılarda artışa neden olacağını, tıpkı yıl sonunda grip vakalarında artış yaşandığı gibi Covid-19 vakalarında da artışlar görülebileceğini söyledi.