Genelİzmir HaberleriSpor

İzmir’in köklü kulübü borçlara dayanamadı, kapanıyor!

TFF 3. Lig ekiplerinden 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, köklü kulübün borçları sebebiyle kapatılacağını açıkladı.

TFF 3. Lig ekiplerinden 1928 Bucaspor’un Başkanı Cihan Atkaş, 92 senelik tarihinde İzmir’i 2010-2011 yıllarında Süper Lig’te temsil etmiş Bucaspor’un kapatılacağını duyurdu. Başkan, Bucaspor’un kapanma işlemlerinin başlatıldığını belirterek, Buca’nın 1928 Bucaspor adında bir takımının zaten olduğunu vurguladı. İzmir’in en kalabalık semtinin Buca olduğunu belirten Aktaş; “Bucaspor artık kapanıyor. İsminde semtimizin adının yer aldığı bir takımımız var. 1928 Bucaspor’u tüm Buca desteklemelidir” açıklamasını yaptı.

İzmir’in köklü spor kulüplerinden olan Bucaspor’un kapatılması kararına sosyal medyada tepki gösteren taraftarlara kendi hesabından yanıt veren Aktaş; “Kulübü ben kapatmıyorum. Kulüp adına 40 milyon TL’den fazla borç var. Bu zamana kadar ne belediyeden ne de başka bir yerden maddi destek alamadık. Bu borcu ödeyecek birisi varsa ödesin. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyoruz. Futbolcuları bağlayacak sözleşmeler yok. Bu yüzden futbolcular diledikleri gibi gidebiliyorlar. 40 milyon TL olmadan bu takım lige çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Bucaspor’un tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden de yüksek oranda etkilendiğini belirten Aktaş; “Bu kulüp kapanma noktasına gelmeden aklınız neredeydi? Maddi yardım almadan bu kulüp nasıl ayakta duracak? Cemil Şeboy Tesisleri’ni kullanırken devlete işgaliye parası ödedik. Bu paraları verirken kimse bir şey demedi. Hangi zorluklarla borçları ödediğimizi bilmiyorlar. Bu şekilde yok olmaktan kurtulan bir Göztepe var. Hesabı Buca’yı bu hale getirenlere sormalılar” diye konuştu.

Köklü İzmir kulübü Bucaspor’u borca sokanlara karşı soruşturma açtıklarını ancak soruşturmanın tamamlanmadığını ifade eden Aktaş; “Bu kişileri savcılığa verdim, gazetelerde belgeler çarşaf çarşaf yayınlandı. Her zaman çaldıklarını söyledim. Savcılığın soruşturmasını bekliyoruz” dedi.